Loučení deváťáků


předání Patronátu

Poslední školní červnový den se všichni na Dvojce rozloučili se školním rokem. U některých loučení bylo veselé, u některých dojemné se slzičkami.

Ve školní jídelně se naposledy sešli deváťáci se všemi učiteli, rozloučit se přišli kamarádi prvňáčci, nad kterými deváťáci v průběhu roku v rámci Patronátu drželi ochrannou ruku, malí zazpívali hymnu Dvojky a každý svému velkému ochránci předal čokoládovou "zlatou" medaili a namalovaný obrázek naší školy s přáním. 

Deváťáci měli připravený svůj poslední program - moderátoři vyzvali k tanečnímu představení naši mistryni z osmičky, pak vyslovili poděkování a závěrečný proslov a následovalo slavnostní předání žezla a Patronátu současným osmákům, budoucím deváťákům, kteří slavnostní rozlučku po celou dobu sledovali. Nechyběla ani poslední píseň "Nesnáším loučení" a v atmosféře úsměvů a slz jsme se všichni rozloučili. Vždyť platí staré rčení, že na každém konci je krásné, že něco nového začíná.

Tak ať se našim teď už ex Deváťákům daří na jejich další cestě životem a na Dvojku vzpomínají v dobrém...

Věříme, že všechny budoucí devítky budou opět držet pevně ve svých rukou Patronát nad prvňáčky a budou dělat čest Dvojce.