Školní výlety


1. stupeň

4. A a 4. B

V úterý 14. 6. se žáci 4. tříd vydali na výlet k propasti Macocha a Punkevním jeskyním. Cestu autobusem jsme zvládli bez problémů a s veselou náladou. Po příjezdu do Skalního města jsme se vláčkem přesunuli k jeskyním, kde jsme absolvovali část prohlídky pěšky a část jsme mohli obdivovat na lodičkách. Poté nás lanovka postupně přepravila k propasti Macocha, kde jsme dostali výborný oběd, a děti si nakoupily pár věcí na památku. Po zpáteční cestě jsme byli již všichni unavení a v autobuse podřimovali.

„To není nádhera, to je obrovská nádhera!“ takto znělo vyjádření jedné žákyně v jeskyni.

1. A a 1. B

Prvňáčci prožili svůj výlet na Bílé, kde jim připravila program Šmoulové agentura Sun outdoor. Děti plnily různé zábavné úkoly, nakoupili si suvenýry a výlet si moc užily.

3. A a 3. B

Na čtvrtek 16. 6. měli třeťáci objednanou blankytně modrou oblohu se sluníčkem, protože právě v tento den je čekal školní výlet na Hukvaldy se zábavným a vzdělávacím programem Velká oborová pátračka. Čekala na ně řada výzev, které museli postupně během tříhodinového programu splnit. Všechny hry a soutěže byly zaměřeny na živočichy a rostliny, které se vyskytují v hukvaldské oboře. Na začátku programu se žáci seznámili s lektorkami Nelou a Míšou, které mladé objevitele po celou dobu programu provázely. Děti vytvořily myšlenkovou mapu na téma Obora. Potom už vyrazily do obory plnit rozličné úkoly, které měly rozvinout u dětí především pozorovací schopnosti. Děti podle pokynů hledaly nejrůznější živočichy, vyrobily si i sádrové odlitky stop některých lesních živočichů, hrály přírodovědně zaměřené hry, pracovaly ve dvojicích i větších skupinkách. Na čerstvém vzduchu všem rychle vytrávilo, tak nesměla chybět ani přestávka na svačinku. A v přírodě všem velice chutnalo. Na závěr celého programu děti obohatily myšlenkovou mapu o nové poznatky. Příroda je kouzelná, stále má co nabídnout a není v ní nikdy nuda. Už se všichni těšíme na další podobné setkání s přírodou. Blíží se letní prázdniny, tak můžeme vyrazit za dalším poznáním.

A jedna velká výzva nakonec - nezapomeňte přírodu chránit.